Mainos
Mainos

Urpilainen: Vakuusneuvottelut täysin auki

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan vakuusneuvottelutilanne Espanjan kanssa on täysin auki. Urpilainen ei halua arvioida, miten kauan neuvottelut kestävät.

– Me käymme neuvotteluja Espanjan kanssa ihan koko ajan. Vielä on mahdotonta sanoa, milloin sopimus syntyy ja mikä sen sopimuksen sisältö tulee olemaan. Aikataulu on todella haastava, koska heinäkuun aikana pitäisi hyväksyä Espanjan lainaohjelma, Urpilainen sanoi MTV3 uutisille.

Urpilaisen mukaan Suomi hakee Espanjalta suhteessa samansuuruisia vakuuksia kuin Kreikasta saatiin.

– Kreikan kohdalla me haimme vakuuksia meidän lainaosuudelle. Eli kun Suomen osuus tästä kokonaispaketista on noin kaksi prosenttia ja Standard & Poor's -luottoluokittajan arvio on, että tuo riski on 40 prosenttia, niin tälle 40 prosentille me Kreikan osalta saimme vakuudet. Se sama lähtökohta on myös Espanjan kohdalla.

Kuinka realistisena pidätte sitä, että samansuuruiset vakuudet saadaan myös Espanjalta?

– On vaikea lähteä ennustamaan sitä, miten näissä neuvotteluissa käy. Mitään helppoa työtä tämä ei ole, Urpilainen sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme