Mainos
Mainos

Urpilainen valmistelee SDP:tä ennenaikaisiin vaaleihin

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen valmistelee puoluetta ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin.

Urpilainen sanoi puolueosastojensa puheenjohtajapäivillä Vantaalla, että on varauduttava myös siihen mahdollisuuteen, että vaalit ovat jo tänä vuonna.

Urpilaisen mukaan hallitus on tullut toimintakyvyttömäksi sen jälkeen kun pääministeri Matti Vanhanen ilmoitti luopuvansa keskustan puheenjohtajuudesta.

Esimerkkeinä toimintakyvyttömyydestä hän mainitsi terveydenhuoltouudistuksen vesittymisen, Yle-kiistan ja energiaratkaisut.

- Hallitus ei ole talouskriisin velloessa kyennyt päivittämään politiikkansa. Siksi minusta on perusteltua varautua siihen vaihtoehtoon, että seuraavat vaalit käydään etuajassa.

Urpilaista sieppaa myös se, ettei hallitus ole suostunut ottamaan SDP:n edustusta työryhmiinsä.

- Taidan olla Suomen sitkein kosija. Olen tarjonnut yhteistyötä hallitukselle jo kolmasti ja aina on tullut pakit.

Viimeksi hallitus kieltäytyi ottamasta SDP:tä mukaan työryhmiin, joissa sorvataan lähivuosien talous ja työllisyyslinjauksia.

- Niin, tällä kertaa kuulin sen ensin Elinkeinoelämän Keskusliiton toimitusjohtaja Leif Fagernäsiltä ja vasta sitten hallituksesta. Voi kysyä kuka tätä maata johtaa, EK vai hallitus, Urpilainen toteaa.

Urpilainen vaatii myös lisäelvytystä ja on sitä mieltä että hallituksen massiivinen velkaelvytys on valunut lähinnä veronkevennyksiin.

(MTV3 )

Lue lisää:

Katso Pauli Poutasen juttu (Seitsemän uutiset 20.3.2010)

Katso Jutta Urpilaisen haastattelu. (Toim. Pauli Poutanen)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme