Mainos
Mainos

Urpilainen: Veri vetää hoitamaan Suomen asioita

Kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd) kertoo pohtineensa syksyllä pitkään, lähtisikö hän Euroopan investointipankkiin Luxembourgiin. Veri veti kuitenkin vaalikentille ja Suomen politiikkaan.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne tarjosi investointipankin varapääjohtajan paikkaa viime syksynä hänelle puheenjohtajakisassa hävinneelle Urpilaiselle.

- Harkitsin asiaa pitkään, koska työ on mielenkiintoinen ja Euroopan investointipankin rooli korostuu, kun kasvupakettia kootaan. Mutta päädyin siihen, että haluan olla jatkossakin hoitamassa Suomen ja suomalaisten asioita ja tulevaisuuutta ja siksi tässä nyt tehdään vaalityötä.

Urpilainen pyrkii eduskuntaan uudelleen huhtikuun vaaleissa.

- Taloustilanne on nyt niin haastava, että mielelläni hoidan Suomen asioita jatkossakin.

Urpilainen ei myönnä, että varapääjohtajan paikan luisuminen kokoomuslaiselle harmittaisi häntä.

- Pohdin asiaa tosiaan pidemmän aikaan ja olen sujut ratkaisuni kanssa. Sinne haetaan ensisijaisesti pätevää ihmistä, joka edustetaan koko Suomea. Jos Jan Vapaavuori valitaan, hän ansioituneena poliitikkona pystyy hoitamaan työn, Urpilainen tyytyi vastaamaan.

Urpilaisen mukaan hänelle on tarjottu muitakin korkeatasoisia työtehtäviä kotimaassa ja ulkomailla, mutta hän päätti pohdintansa jälkeen lähteä eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme