Mainos
Mainos

Urpilaisen Davos-arvio: Uhkana sosiaalinen kriisi

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) mielestä maailman talouspäättäjat lähtivät Davosisista aiempaa keveämmin askelin. Akuutin talouskriisin jälkeen tunnelin päässä häämöttää jo valoa, jos osataan toimia oikein, kirjoittaa Urpilainen blogissaan. Urpilainen palasi Maailman talousfoorumista viime yönä.

Talousvaikuttajat nostivat kokouksessa esiin kuitenkin uuden uhan eli nuorisotyöttömyyden. Esimerkiksi Kreikassa nuoristotyöttömyys on jo lähes 60 prosenttia ja Espanjassa yli 50 prosenttia. Vaarana on, että finanssi- ja talouskriisin jälkeen nähdään sosiaalinen kriisi.

– On suuri pelko, että nuoret menettävät uskonsa ja toivonsa tulevaisuuteen. Sen seuraukset voisivat olla varsin dramaattiset, Urpilainen arvioi.

Maailman työjärjestön ILO:n uusimpien tilastojen mukaan maailmassa on jo 200 miljoonaa työtöntä, joista 75 miljoonaa on alle 24-vuotiaita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme