Mainos
Mainos

Urpilaisen ministerikierrätys saa moitteita puoluetovereilta

SDP:n puoluevaltuustossa on kuultu tänään useitakin puheenvuoroja, joissa moitittiin puheenjohtaja Jutta Urpilaisen kaavailemaa puolueen ministeripaikkojen kierrätystä.

Urpilainen ilmoitti hallitusta muodostettaessa, että kauden puolivälissä SDP:n ministerisalkut saatetaan jakaa osittain uusiksi, sillä hän haluaa antaa useammille poliitikoille mahdollisuuden ministeriyteen.

Ministerikierrätystä vastustetaan etenkin Pohjois-Karjalan demarien keskuudessa. Kiteeläisen Matti Kososen mielestä ministerivaihdos kesken kaiken haittaisi pahasti hallituksen suurprojekteja eli sote- ja kuntauudistuksia.

– Nyt ei ole oikea aika vaihdokseen. Se tekisi katkon uudistusten etenemiseen, Kosonen sanoi Helsingissä järjestetyssä puoluevaltuuston kokouksessa.

Urpilainen ei kritiikistä hetkahtanut, vaan sanoi, että mahdollisia vaihdoksia pohditaan myöhemmin keväällä. Jos vaihdoksia tulee, niistä kerrotaan ennen kesää.

– Nyt keskityn kehysriiheen ja haluan hoitaa nämä asiat kuntoon. Sen jälkeen mietitään sitten henkilöasioita.

Ministerikierrätyksestä on käyty viime viikkoina kiihtyvää spekulaatiota, ja muun muassa ulkoministeri Erkki Tuomiojan ilmoitus ehdokkuudesta vuoden 2015 eduskuntavaaleissa on nähty yritykseksi puolustaa omaa ministerinsalkkua.

Urpilainen kiistää, että mahdollinen ministerikierrätys olisi nakertanut yhteishenkeä puolueessa.

– Mahdollisimman monelle poliitikolle pitäisi antaa mahdollisuus antaa osaamisensa ja panoksensa isänmaan käyttöön.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme