Mainos
Mainos

Urpilaisen tiukka linja kevenemässä?

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) toivoo hallituksen harkitsevan lievennystä aikatauluun, jolla valtion velkaantumista hidastetaan.

Asia nousi esiin Urpilaisen kokoon kutsumassa asiantuntijafoorumissa Helsingin säätytalolla.

Urpilaisen mukaan asiantuntijat olivat yksimielisiä siitä, että kaavaillut talouden sopeutustoimet olisivat talouskehityksen kannalta haitallisia. Hänen mukaansa mitään ei vielä ole päätetty, mutta asiantuntijaselvityksiä jatketaan.

Hallitusohjelmassa sovittiin, että valtion velan jatkuva kasvu pysäytetään vaalikauden aikana. Se edellyttäisi noin 3 miljardin euron veronkorotuksia ja menoleikkauksia jo ensi vuoden budjettiin.

Hallitus kokoontuu maaliskuun lopulla kehysriiheen, missä tulevista veronkorotuksista ja menoleikkauksista on määrä päättää. Poikkeaminen hallitusohjelmasta edellyttää yhteisymmärrystä hallituksen sisällä.

Urpilainen ei ole valmis tinkimään toisesta hallitusohjelmassa sovitusta periaatteesta, jonka mukaan puolet talouden sopeutustoimista tehdään menoleikkauksilla ja puolet veronkorotuksilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme