Mainos
Mainos

Urpilaisen tiukka linja kevenemässä?

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) toivoo hallituksen harkitsevan lievennystä aikatauluun, jolla valtion velkaantumista hidastetaan.

Asia nousi esiin Urpilaisen kokoon kutsumassa asiantuntijafoorumissa Helsingin säätytalolla.

Urpilaisen mukaan asiantuntijat olivat yksimielisiä siitä, että kaavaillut talouden sopeutustoimet olisivat talouskehityksen kannalta haitallisia. Hänen mukaansa mitään ei vielä ole päätetty, mutta asiantuntijaselvityksiä jatketaan.

Hallitusohjelmassa sovittiin, että valtion velan jatkuva kasvu pysäytetään vaalikauden aikana. Se edellyttäisi noin 3 miljardin euron veronkorotuksia ja menoleikkauksia jo ensi vuoden budjettiin.

Hallitus kokoontuu maaliskuun lopulla kehysriiheen, missä tulevista veronkorotuksista ja menoleikkauksista on määrä päättää. Poikkeaminen hallitusohjelmasta edellyttää yhteisymmärrystä hallituksen sisällä.

Urpilainen ei ole valmis tinkimään toisesta hallitusohjelmassa sovitusta periaatteesta, jonka mukaan puolet talouden sopeutustoimista tehdään menoleikkauksilla ja puolet veronkorotuksilla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot