Mainos
Mainos

Urpilaista ehdotetaan komissaariksi

Eurovaaliehdokas, kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri (sd) ehdottaa valtiovarainministeri Jutta Urpilaista Suomen toiseksi ehdokkaaksi Euroopan komissioon.

– Tulee varautua tilanteeseen, että pääministeri Jyrki Katainen tulee valittua johonkin EU:n huippuviroista, kuten euroryhmän puheenjohtajaksi. Kahta paikkaa ei yhdelle puolueelle voi mennä, Kumpula-Natri toteaa tiedotteessa.

–Tällöin Suomella on oltava toinen ehdokas komissaariksi ja ehdoton kärkinimi on varapääministeri- ja valtiovarainministerikokemuksella Jutta Urpilainen toisesta päähallituspuolueesta SDP:stä.

Korhola tyrmää ehdotuksen 

Kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ei pidä SDP:n riveistä tullutta ehdotusta Jutta Urpilaisen komissaariudesta oikeudenmukaisena. 

Korhola katsoo, että jos kokoomuksen euroryhmä EPP tarjoaa huippuvirkaa Kataiselle, sen ei voi tulkita vähentävän kokoomuksen oikeutta komissaarinpaikkaan. Paikka kun on Suomen hallituksen nimitettävissä ja kuuluu kokoomukselle.

Korhola muistuttaa samalla, että komissaarikeskustelua ei saisi pitää loppuun käsiteltynä Kataisen eroilmoituksen jälkeen. Hän pitäisi edelleen useita nimiä esillä, muun muassa eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin Alexander Stubbin.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme