Mainos
Mainos

Urpo Lahtisen pesät selvittämättä

Vuonna 1994 kuolleen kustantaja Urpo Lahtisen avioeropesä ja kuolinpesä ovat jääneet ilman pesänselvittäjää.

Osakkaat ovat riidelleet vuosikausia pesien jakamisesta ja pesänselvittäjästä. Avioero tapahtui vuonna 1991. Urpo Lahtinen kuoli vuonna 1994.

Pesien osakkaita ovat kustantajan poika Jeppe Lahtinen, hänen ensimmäinen vaimonsa Hymy Lahtinen ja leskensä Maija Lahtinen. Riitaa avioeropesän selvittäjästä piti käsitellä Tampereen käräjäoikeudessa 2. syyskuuta, mutta jutun pääkäsittely peruttiin, koska pesänselvittäjänä toiminut professori Aulis Aarnio pyysi vapautusta tehtävästään.

Avioeropesän osapuolten pitäisi nyt päästä sopuun uudesta selvittäjästä. Ellei yhteisymmärrystä synny, oikeus määrää pesänselvittäjän.

Lahtisen kuolinpesä jäi ilman selvittäjää maaliskuussa, kun Helsingin käräjäoikeus vapautti Aarnion pesänselvittäjän tehtävistä Maija Lahtisen vaatimuksesta.

Hymy ja Jeppe Lahtinen ovat valittaneet Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen. Valitusta ei vedetä pois, vaikka Aarnio onkin itse pyytänyt eroa avioeropesästä. Hovioikeuden mukaan asiassa on odotettavissa päätös lähiviikkoina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot