Mainos
Mainos

US: Biojätteen erottelu pian turhaa

Tuoreen selvityksen mukaan biojätteen erottelu on jo muutaman vuoden päästä turhaa.

Länsi-Uudenmaan kuntien omistaman jäteyhtiö Rosk'n Rollin tilaama selvitys kertoo, että biojätteen poltto sekajätteen mukana tuottaa vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin biojätteen erittely ja mädättäminen. Vertailussa eri mädätyslaitosten aiheuttamia ilmastovaikutuksia verrattiin vuonna 2014 toimintansa aloittavan Vantaan Longmåssebergenin jätteenpolttolaitoksen päästöihin. Selvityksestä kertoo Uusi Suomi.

Uuden Suomen haastatteleman Rosk'n Rollin toimitusjohtajan Stig Lönnqvistin mukaan biojätteen kotilajittelu on tähän asti vähentänyt päästöjä, mutta uudenlainen, moderni jätteenpolttolaitos muuttaa tilanteen.

- Selvityshän ei ota kantaa tämän päivän tilanteeseen, jolloin vaihtoehtona on ollut kaatopaikka. Nykytilanteessa erilliskeräys on ollut kaikin puolin perusteltavissa, Lönnqvist korostaa Uudelle Suomelle.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot