Mainos
Mainos

"USA jakautunut kahtia"

Vaikka Barack Obaman voittoa kuvataan ylivoimaiseksi, on ero kilpakumppani John McCainiin melko pieni, kun tulosta tarkastellaan äänimäärän valossa.

Obama sai 52 prosenttia äänistä ja McCain 47 prosenttia äänistä.

- Eroa on valtakunnallisesti tarkasteltuna vain viisi prosenttiyksikköä eli hirveän suuri ei ehdokkaiden ero ole, korostaa puolustusministeriön viestintäjohtaja Jyrki Iivonen.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Iivonen muistuttaakin Yhdysvaltain selvästä kahtiajakaantumisesta.

- Täällä usein unohtuu, kuinka kahtiajakautunut maa Yhdysvallat on. Jos katsoo tuota vaalituloskarttaa, niin kyllä siellä edelleen ovat ne perusdemokraattiset alueet ja perusrepublikaaniset alueet, jotka kattavat loppujen lopuksi 80-85 prosenttia maasta ja väestöstä.

Vaalien tuloksen määrääkin Iivosen mukaan jäljelle jäävä 15-20 prosenttia äänestäjistä.

- Heidän käyttäytymisensä loppujen lopuksi ratkaisee aina tuloksen. Näin on ollut jo yllättävänkin pirtkän aikaa. Tällä kertaa Barack Obama onnistui varsin hyvin juuri tässä jäljellä olevissa viidenneksessä ja pystyi saamaan varsin suuren voiton, jos sitä katsoo valitsijamieslukuina.arvioi Iivonen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme