Mainos
Mainos

"USA:n muutokset käyntiin vähitellen"

Puolustusministeriön viestintäjohtaja Jyrki Iivonen pitää selvänä, että Yhdysvaltain ulkopolitiikkaan on tulossa muutoksia Barack Obaman presidenttikaudella. Iivonen ei kuitenkaan usko, että muutokset olisivat välittömiä.

- Muutoksia varmasti tulee, mutta ne eivät näy välittömästi, koska maailma on sellainen kuin on, eikä Yhdysvaltojenkaan kaltainen suurvalta pysty sitä ympäristöä välittömästi muuttamaan. Selvää on, että tietyt ulkopoliitiikan kysymykset otetaan aika pian hoidettaviksi ja yksi näistä on tietysti Irakin sota, Iivonen arvioi.

Obama on kuulunut jo vuosia Irakin sodan vastustajiin. Presidenttikampanjan aikana hän on kertonut suunnitelmistaan vetää amerikkalaiset joukot maasta. Iivonen uskoo maltilliseen aikatauluun myös Irakissa.

- Voittopuheessaan Barack Obama viittaa ensimmäisen kauden loppupuoleen. Se on varmasti realistinen ajankohta. Asiat riippuvat monesta muustakin tekijästä kuin siitä, mitä Yhdysvalloissa ajatellaan tai päätetään. Ajoitus riippuu muun muassa Irakin sisäisestä kehityksestä, kansainvälisestä tilanteesta jne, Iivonen luettelee.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme