Mainos
Mainos

USA:n Venäjä-pakotteista poliittinen kiista Suomessa: ”Tämä on sietämätöntä”

Uutinen USA:n asettamista uusista Venäjä-pakotteista aiheutti porinaa ulkoasiainvaliokunnassa, joka järjesti tänään ylimääräisen kokouksen Helsingissä. 

Ulkoministeri Timo Soini kertoi tänään MTV:lle, että hän ja ulkoministeriö tiesivät jo etukäteen USA:n suunnitelmasta. Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajaa Pertti Salolaista kismittää, ettei tietoa jaettu. 

– Olen lukenut tästä asiasta sanomalehdistä, mikä on sietämätöntä. Meille kuuluu tästä tieto heti, kun se saadaan. Oli harmillista saada asia tietoon tiedotusvälineistä, Salolainen sadatteli. 

"Suomi kärsii eniten"

Suomi kärsii sekä Venäjän määräämistä elintarvikevientipakotteista että USA:n pakotelistoista. Salolaisen mukaan tilanne on hankala. 

– Suomi on kahden tulen välissä, mutta niin ovat kaikki muutkin maat. Oleellista on se, että Suomi kärsii suhteellisesti enemmän kuin muut, koska meillä on niin paljon Venäjän kauppaa ja suhteita. Suomelle tämä sanktiopolitiikka on kaikkein hankalinta kaikista maista. Kyllä me silti pysymme EU:n rintamassa.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Antti Kaikkosen mukaan ulkoministeriö sai tiedon salassa pidettävänä. Hän kommentoi pakotteita varovaisesti.

– Kyllä tämä hieman yllätti. Lisätietoja kaipaan edelleen. Ei ole tavanomainen tilanne, että suomalaisnimiä listalla on. Itseäni kiinnostaa tarkkaan, mitkä perusteet pakotelistalle joutumiselle ovat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme