Mainos
Mainos

USA vetoaa Suomen eduskuntaan lääkekiistan vuoksi

Yhdysvallat on vedonnut toistuvasti Suomen eduskuntaan, ettei se hyväksyisi hallituksen ehdottamaa lääkevaihdon laajentamista.

Helsingin Sanomat kertoo verkkolehdessään, että vetoomus esitettiin ulkoasiainvaliokunnalle, joka vieraili Yhdysvalloissa viime viikolla.

Lääkevaihto merkitsee sitä, että asiakas voi valita vaihtokelpoisista lääkkeistä halvimman. Asiakasta myös kannustetaan siihen, kun sairausvakuutuksen korvaus sidotaan halvimman tuotteen hintaan.

Lainmuutos tuo vaihdon piiriin myös patenttisuojattuja lääkkeitä. Tämä herätti paljon keskustelua, kun esitystä käsiteltiin eduskunnassa. Ulkoasiainvaliokunta ja talousvaliokunta varoittelivat, että kauppasuhteet ulkomaille ja alan tutkimustoiminta Suomessa voivat vaarantua.

Lakiesityksen päätöskäsittely alkaa iltapäivällä. Ehdotuksen laatinut sosiaali- ja terveysvaliokunta ei nähnyt ongelmaa patenttisuojassa. Se puoltaa lain hyväksymistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme