Mainos
Mainos

Usea seurakunta elää yli varojensa

Seurakunnista reilu kolmannes on elänyt yli varojensa viime vuonna. Suomen reilusta 320 seurakunnasta noin 120:lla oli enemmän menoja kuin tuloja.

Määrä kasvoi yli 30 seurakunnalla edellisvuodesta.

Seurakuntien yhteenlaskettu tilikauden tulos romahti kahteen miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 24 miljoonaa euroa.

Kirkollisveroa maksavat vähentyneet

Seurakuntien kurjaa taloustilannetta pahensi etenkin kirkollisverotulojen lasku. Kahdessa kolmesta seurakunnasta kirkollisverotulot olivat pienemmät kuin vuonna 2009.

Kirkollisveroa kerääntyi yhteensä 842 miljoonaa euroa, ja laskua edellisvuoteen oli 17 miljoonaa. Verot muodostavat neljä viidesosaa seurakuntien tuloista.

Seurakuntien taloudellinen kahtiajakautuminen jatkui voimakkaana myös viime vuonna.

Taloudellisesti heikkojen seurakuntien tilanne heikkeni entistä voimakkaammin, mutta suuremmat seurakunnat onnistuivat pitämään taloutensa ylijäämäisenä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot