Mainos
Mainos

Useat verenluovutuspaikat auki myös tänään

Useat Veripalvelun toimistot ovat poikkeuksellisesti auki myös tänään. Suomen Punaisen Ristin mukaan verenluovuttajia tarvitaan myös pääsiäiseen aikaan ja siksi 18 toimistoa ympäri maan on auki kello 10-16:n välillä.

SPR kertoo, että juhlapyhien haasteena on erityisesti vain viisi vuorokautta säilyvien verihiutaleiden riittävyys sairaaloissa.

Verihiutaleista yli puolet käytetään pahanlaatuista verisairautta sairastaville. Syöpähoitojen lisäksi sairaaloissa varaudutaan myös synnytyksiin, onnettomuuksiin ja yllättäviin leikkauksiin.

SPR:n mukaan Suomessa tarvitaan joka arkipäivä yli 1000 verenluovuttajaa, ja luovuttajia tarvitaan kaikista veriryhmistä. Järjestö toivookin, että verta luovutettaisiin tämän päivän lisäksi myös heti pääsiäispyhien jälkeen.

Verenluovuttajan tulee olla terve, 18-65-vuotias ja painaa vähintään 50 kiloa.

Sopivuuden verenluovuttajaksi voi tarkistaa etukäteen osoitteesta www.sovinkoluovuttajaksi.fi tai soittamalla ilmaiseen luovuttajainfoon 0800 0 5801.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme