Mainos
Mainos

Useimmat isojen matkatoimistojen lomalaiset tavoitettu

Isot matkatoimistot ovat tavoittaneet useimmat Japanin-matkalaisensa. Toistaiseksi ei ole tietoa, että kenellekään matkailijoista olisi sattunut mitään.

Kaleva Travelilla on Japanissa noin 80 liikematkustajaa, ryhmämatkustajaa ja vapaa-ajan matkustajaa, joista lähes kaikki on tavoitettu.

— Kaikki, jotka on tavoitettu, ovat olleet kunnossa, eikä enää ole montaa lammasta tavoittamatta, kertoi markkinointijohtaja Terhi Hakulinen alkuillasta.

Kaleva Travelin matkalaiset ovat pääosin Tokiossa, eivät pahimmilla tuho-alueilla. Tjäreborgilla ja Finnmatkoilla ei ole asiakkaita Japanissa.

— Aurinkomatkojen asiakkaita ei ole alueilla, joissa on vaaraa, kertoo toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi.

Meretniemen mukaan Aurinkomatkojen alle on kuitenkin siirtynyt joitakin Arean ja Suomen Matkatoimiston vapaa-ajan matkustajia, joita 19 on Japanissa ja yksi Havajilla. Heistä osa on tavoitettu jo tekstiviestein.

Suomen Rotarylla on Japanissa parasta aikaa kuusi suomalaista vaihto-oppilasta, mutta he eivät ole tuhoalueilla. Kansainvälisyyskasvatusjärjestö AFS:llä ja Suomen Youth For Understanding -järjestöllä ei ole vaihto-oppilaita Japanissa.

Useilla yliopistoilla on muutamia suomalaisia vaihto-opiskelijoita Japanissa. Kaikki, jotka on tavoitettu, ovat kunnossa. Esimerkiksi Jyväskylän yliopistolla on neljä opiskelijaa maassa, mutta he eivät ole tiettävästi varsinaisilla tuhoalueilla.

Oulun yliopiston kahdesta vaihto-opiskelijasta toinen sattui olemaan Suomessa ja toinen on ilmoittanut olevansa kunnossa. Myös Turun yliopistolla ja Aalto-yliopistolla on joitakin opiskelijoita maassa. Heistä osa on tavoitettu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme