Mainos
Mainos

Useimmat opettajat pelkäävät väkivaltaa koulussa

Jatkuvat väkivallalla uhkailut ovat saaneet opettajat pelkäämään koulussa. Opettaja-lehden päätoimittajan Hannu Laaksolan mukaan jopa kolme opettajaa viidestä pelkää turvallisuutensa puolesta.

-Väkivalta ja sillä uhkailu kouluissa ja oppilaitoksissa on niin yleistä, että monet opettajat miettivät, pystyvätkö ja haluavatko he jatkaa ammatissa, Laaksola kertoi Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n Oulun eteläisen piirin tilaisuudessa Alavieskassa keskiviikkona.

Laaksolan mukaan opettajat pelkäävät Jokelan ja Kauhajoen tapausten toistumista. Moni opettaja on tämän vuoksi väsynyt, stressaantunut tai kärsii unettomuudesta.

Myös monet oppilaat ovat pelokkaita. Laaksolan mukaan opettajat ovat kertoneet oppilaista, jotka säikähtävät, jos esimerkiksi luokan ovi avautuu kesken oppitunnin.

Laaksola katsoo, että koulujen turvallisuutta on selkeästi lisättävä. Hän ei kuitenkaan toivo kouluihin poliisivartiointia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme