Mainos
Mainos

Useimmissa kunnissa turvallisuussuunnitelmat

Noin 300 kuntaa on laatinut turvallisuussuunnitelman, jonka tavoitteena on turvallisen elinympäristön luominen ja ylläpito.

Kunnan turvallisuustyöllä pyritään suojaamaan asukkaita, kunnan henkilökuntaa, yrityksiä ja laitoksia, näiden omaisuutta, tietoja sekä ympäristöä onnettomuuksilta, vahingoilta ja rikolliselta toiminnalta.

Linjauksissa kuntien turvallisuustyölle liitto suosittelee, että turvallisuusasiat liitetään osaksi kunnan johtamista. Kunnan organisaatiossa tulisi nimetä henkilö, jonka vastuulla on turvallisuusasioiden koordinointi ja yhteistyön kehittäminen kunnan ja muiden toimijoiden kesken. Käytännön turvallisuustyön tulee olla osa kunnan kaikkien toimialojen työtä. Se on myös yhteistyötä kunnan ja muiden tahojen, kuten kuntayhtymien, poliisin ja alueellisen pelastustoimen kanssa.

Kuntaliiton mukaan asuntopolitiikka ja maankäytön suunnittelu ovat kunnan tärkeimpiä välineitä turvallisen elinympäristön luomisessa. Tarkoituksena on sopia turvallisen elinympäristön perusteista jo siinä vaiheessa, kun kunnan asuntopoliittisista tavoitteista ja alueiden kaavoittamisesta päätetään.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme