Mainos
Mainos

Useissa yliopistoissa ennätyksellinen väitösvuosi

Tohtorintutkinnon suosio on kovassa kasvussa. Esimerkiksi Oulussa, Tampereella ja Vaasassa väittelijöitä on kolmannes enemmän kuin viime vuonna. Myös Turun ja Jyväskylän yliopistoissa oli ennätyksellinen väitösvuosi.

Väittelijöiden määrä laski vain kolmessa yliopistossa ja säilyi ennallaan kahdessa.

Professori Pekka Neittaanmäki arvioi, että Jyväskylän yliopistossa väittelyintoa selittää systemaattinen kehitystyö.

- Nykyään ja tulevaisuudessa yhä useampi Jyväskylän yliopiston maisteri jatkaa opintojaan tohtoriksi. Tämän lisäksi meille tulee yrityksistä ja ulkomailta jatko-opiskelijoita.

Kauppatieteiden tohtori Irja Kankaanpää osallistui yhteen Jyväskylän yliopiston vuoden viimeisistä väitöstilaisuuksista.

- Halusin tohtorin tutkinnon, koska se on tutkijan käyntikortti ja sillä tavalla pärjää työmarkkinoilla. Se on itsensä kehittämistä jatkuvasti eteenpäin, Kankaanpää kertoo.

Uran urkeneminen väitöksen jälkeen ei kuitenkaan ole itsestään selvää. Tohtoreiden työttömyys on noussut 15 prosentilla viime vuodesta. Marraskuussa Suomessa oli 460 työtöntä tohtoria.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme