Mainos
Mainos

Useita alueellisia matkapuhelinverkkoja suunnitteilla

Suomessa on otettu käyttöön ensimmäiset paikalliset matkapuhelinverkot. Lisäksi useita muita on suunnitteluvaiheessa. Kaupunkipuhelimet, ns. city-puhelimet, ovat alueellisten puhelinyhtiöiden keino taistella elintilasta.

Kiinteiden puhelinliittymien määrä vähenee, ja Telen ja Radiolinjan hallitsemat matkapuhelinpalvelut valtaavat nopeasti markkinoita. Kuluttajalle useampi langaton puhelinvaihtoehto tietänee edullisempia puhelujen hintoja.

Nopeimmin ehätti esittelemään tuotteensa Helsingin Puhelin, joka avasi kesällä citypuhelin-palvelunsa yrityksille ja marraskuussa myös kotikäyttäjille. Lännen Puhelin tuli markkinoille lokakuussa ja ruotsalainen Telia pyrkii suurimpien kaupunkien apajille ensi vuoden alussa.

Vastaavia suunnitelmia on yli kymmenellä paikallisella puhelinyhtiöllä. Ne miettivät parhaillaan kaupallisen toiminnan aloittamista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme