Mainos
Mainos

Useita ihmisiä pelastettu jäistä

Lämpimäksi muuttunut kevätsää on haurastuttanut jäitä nopeasti.

Pääsiäisen aikana useita ihmisiä on vajonnut lämmenneen kevätsään heikentämiin jäihin eri puolilla Suomea. Veden varaan joutuneita autettiin pulasta Kymenlaaksossa, Pohjois-Karjalassa ja Porvoon saaristossa. Jäihin pudonneet ovat selvinneet jääkylmästä kylvystä säikähdyksellä.

Kymenlaakson Valkealassa jäihin pudonnut keski-ikäinen mies pelastui aamulla. Pelastajien saapuessa paikalle mies oli tajuissaan, mutta kylmän veden pahoin kylmettämä.

Mies oli hiihtelemässä Käyrälammen pohjoisrannalla kahden joen välimaastossa, kun jää petti hänen allaan. Avantoon pudonnut mies sai riisuttua sukset pois ja hakattua heikkoon jäähän railoa sen verran, että pääsi rantaan.

Jäät haurastuneet nopeasti

Eilen 70- ja 77-vuotiaat pilkkimiehet pelastettiin Liperissä Pohjois-Karjalassa. Sivulliset näkivät onnettomuuden ja hakivat veden varaan joutuneet veneellä rantaan.

Suomenlahden merivartioston tietoon tuli lauantaina kolme tapausta, joissa mies oli joutunut veden varaan jään petettyä. Jäihin vajoamisista kaksi sattui Porvoon saaristossa.

Lämpimäksi muuttunut kevätsää on haurastuttanut jäitä erittäin nopeasti. Järkevintä on pysyä pois heikkeneviltä jäiltä, jotka voivat aiheuttaa ikäviä yllätyksiä uhkarohkeille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme