Mainos
Mainos

Useita ravintoloita narahtanut alaikäiselle myymisestä

Viime vuonna lupansa menetti väliaikaisesti 30 anniskelupaikkaa. Tapauksista puolessa syynä oli alkoholin myynti alaikäiselle.

Useita ravintoloita jäi kiinni alkoholitarkastuksissa Etelä-Suomessa viime vuonna.

Etelä-Suomen lääninhallitus peruutti pysyvästi luvat 13 anniskelupaikalta ja yhdeltä vähittäismyyntipaikalta. Peruutuspäätösten yleisin syy olivat taloudelliset epäselvyydet, kuten myynti kassan ohi tai yrittäjän verovelat.

Väliaikaisesti lupansa menetti 30 anniskelupaikkaa ja kaksi vähittäismyyntipaikkaa. Puolessa tapauksista syy oli alkoholin myynti alaikäiselle. Määräaikainen luvan peruutus kestää tavallisesti viikosta kuukauteen.

- Se on kerrasta poikki, jos alaikäiselle myynti voidaan näyttää toteen, sanoo ylitarkastaja Irma Haljoki Etelä-Suomen lääninhallituksesta.

Jos yrittäjä jää kiinni juopuneelle anniskelusta, luvan epäämistä vain harkitaan. Yhteensä lääninhallitus teki viime vuonna lähes 2900 tarkastuskäyntiä anniskelu- ja vähittäismyyntipaikoissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme