Mainos
Mainos

Useita taloustieteen palkintoja, professorina huippuyliopistoissa – näin vaikuttava on Nobel-voittajan työura

Taloustieteen Nobel-palkittu professori Bengt Holmström on useiden työtovereiden mukaan erittäin lahjakas ja hänestä odotettiinkin Nobel-voittajaa vuosikausia.

Holmström on syntynyt 18. huhtikuuta 1949 Helsingissä. Vuonna 1978 Holmström väitteli taloustieteen tohtoriksi Stanfordin yliopistossa.

Hän on tutkinut sopimusteoriaa ja kannustimia yritysten päätöksentekoon liittyen sekä likviditeettiongelmia rahoituskriiseissä.

Holmströmillä on maineikas työura: hän toimi yrityssuunnittelijana A. Ahlströmillä vuosina 1972-1974, apulaisprofessorina Hankenilla vuosina 1978-1979, apulaisprofessorina Northwestern Universityssa vuosina 1979-1980 ja professorina vuosina 1980-1983 ja professorina Yalen yliopistossa vuosina 1983-1994. 

Lisäksi Holmström on toiminut professorina Massachusetts Institute of Technologyssa (MIT) vuodesta 1994 lähtien.

Holmström on saanut tuoreimman Nobel-palkinnon lisäksi useita taloustieteen palkintoja ja hän on toiminut  kymmenien akateemisten julkaisujen toimituskunnassa ja hoitanut lukuisia vierailuprofessuureja.

Tämän lisäksi Holmström on jäsenenä Elinkeinoelämän valtuuskunnan, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ja Aalto-yliopiston hallituksissa. Hän myös toimi Nokian hallituksessa vuosina 1999-2012.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme