Mainos
Mainos

Useita titaanihuijauksia ilmi

Keskusrikospoliisin Kuopion yksikön tietoon on tullut puolen tusinaa suomalaista, joita on huijattu titaanikaupoissa vuosina 1995-98. He ovat Helsingin ja Kuopion seuduilta sekä Lapista.

Ihmiset ovat sijoittaneet ulkomaalaisten sijoitusyhtiöiden kautta titaaniin varojaan ja havainneet tulleensa petetyiksi. Useimmissa tapauksissa ensimmäinen yhteydenotto on ollut Nordex-yhtiöihin Tanskaan. Yhtiöt toimivat Kööpenhaminasta käsin vuoden 1996 loppupuolelle saakka. Nordexin asiakkaat ovat olleet eri puolilta maailmaa. Tanskan poliisi tutkii yhtiöiden toimintaa.

Sijoituspäätöksen tehtyään asiakkaat maksoivat titaanista dollareina hintoja, jotka ylittivät maailmanmarkkinahinnan 10-20-kertaisesti. Tuottoa luvattiin jopa 1 600 prosenttia viikossa. Kun asiakkaat maksoivat sijoitusyhtiöille titaanin, he saivat todistuksen omistuksestaan alkuaineeseen. Sen jälkeen yhtiöistä ei kuulunut mitään. Korkeintaan titaanin ostajille kerrottiin kirjeitse, että kyseessä oli riskisijoitus.

Titaanihuijaus lähti purkautumaan alkuvuodesta, kun eräs huijattu teki rikosilmoituksen Kuopion poliisille. Huijausvyyhteä tutkii nyt Keskusrikospoliisin Kuopion yksikkö.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme