Mainos
Mainos

Useita varuskuntia lakkautuslistalla - katso mahdolliset paikkakunnat

Useita varuskuntia eri puolilla Suomea täytyy lakkauttaa lähivuosina talouden tasapainottamiseksi, arvioidaan Puolustusvoimista. Säästötavoitteet ovat satoja miljoonia euroja vuodessa.

- Kaikki tietävät, että pysyvän säästön saaminen aikaan onnistuu vain poistamalla rakenteita ja henkilöstöä. Useista joukko-osastoista on kyse, toteaa operaatiopäällikkö Arto Räty Pääesikunnasta MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

Puolustusvoimien esitykset harvennettavasta joukko-osastoverkostosta on tarkoitus saada poliittisille päättäjille mahdollisimman pian kevään eduskuntavaalien jälkeen.

- En usko, että nykyinen hallitus lähtisi tällaista edes ennen vaaleja käsittelemään, Räty sanoo.

Puolustusvoimat teki tarkan selvityksen varuskuntarakenteesta vuonna 2005. Silloin lakkautusmahdollisuus nähtiin Pioneerirykmentissä Keuruulla, Jääkäriprikaatissa Sodankylässä, Tykistöprikaatissa Niinisalossa, Lapin ilmatorjuntarykmentissä Rovaniemellä, Hämeen rykmentissä Lahdessa, Uudenmaan prikaatissa Raaseporissa ja Pohjois-Karjalan prikaatissa Kontiolahdella.

- Tietysti se antaa hyvää taustatietoa. En usko, että ne perusteet ovat paljon muuttuneet viiden vuoden kuluessa, Räty kertoo.

Yksittäisiin joukko-osastoihin ja niiden tulevaisuuteen Räty ei halua ottaa mitään kantaa.

Katso Tommi Mannisen juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme