Mainos
Mainos

Uskomatonta mutta totta: Kesä tekee ensi viikolla vielä paluun! Talvea sen sijaan voidaan joutua odottamaan yli vuodenvaihteen

Kun tämän viikon sateista ja synkeydestä on selvitty, voi kaappiin laskostetut sortsit kaivaa esiin ainakin Suomen eteläosissa.

– Ensi viikolla on huomattavasti ajankohtaa lämpimämpää. 20 astetta voi ylittyä maan etelä- ja keskiosissa, meteorologi Markus Mäntykannas kertoo.

Lämpö liikkuu Suomeen Välimereltä. Mäntykannaksen mukaan Keski-Euroopassa saadaan nauttia ensi viikolla helteisestä säästä.

Koska mikään ei ole täydellistä, on lämmön vastapainona säätilan yleinen epävakaisuus. Sadekuuroja saadaan siis laajalti, kuten syyskuussa kuuluukin.

Siinä se kesä sitten

Mutta ensi viikon jälkeen on syytä uskoa, että kesäiset lämpötilat palaavat Suomeen vasta ensi vuonna. Sitä seuraava viikko on pitkän ennusteen mukaan ajankohtaan nähden tavanomainen, eli päivälämpötilat ovat korkeimmillaan 10–15 astetta.

Erityisen kylmästä säästä ja aikaisesta ensilumesta tai -rännästä ei kuitenkaan ole merkkejä. Voi jopa olla, että talven alkamista voidaan joutua odottelemaan vuodenvaihteen yli.

– Loka-joulukuun sää on tavanomaista lämpimämpi, etenkin Pohjois-Suomessa, Mäntykannas avaa Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen (ECMWF) ennustetta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme