Mainos
Mainos

Uskonnolliset arvot noussevat vaaliteemaksi

Uskonnollinen arvomaailma on nousemassa yhdeksi teemaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa, arvioi politiikantutkija Rauli Mickelsson. Teema nousee hänen mukaansa esiin keskustelussa sukupuolineutraalista avioliittolaista ja uskonnonopetuksesta kouluissa.

Kysymykset haastavat puolueet linjaamaan uskonnollista vakaumustaan, mikä voi näkyä myös äänestäjien käyttäytymisessä.

Mickelsson uskoo, että esimerkiksi kokoomus voi saada tai karkottaa äänestäjiä liberaaleilla kannoillaan.

Kokoomuksen puoluekokous päätyi kesäkuussa kannattamaan siirtymistä nykyisestä tunnustuksellisesta uskonnonopetuksesta uskontotietoon. Samassa kokouksessa hyväksyttiin sukupuolineutraalin avioliittolain edistäminen.

Mickelsson uskoo, että kokoomus puhuttelee linjauksillaan urbaaneja liberaalinuoria, joilla ei ole vielä vakiintunutta puoluekantaa. Sen sijaan vahvan uskonnollisen vakaumuksen äänestäjät voivat hänen mukaansa vierastaa kokoomuksen päätöksiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot