Mainos
Mainos

Uskontojen uhrien tuki kieltäisi uskonnolliset tuomioistuimet

Uskonnolliset tuomioistuimet voisi kieltää lailla, esittää Uskontojen uhrien tuki. Yhdistys haluaa yhteiskunnan puuttuvan erityisesti Jehovan todistajien oikeuskomiteoiden toimintaan ja karttamisrangaistuksiin.

Karttaminen tarkoittaa sitä, etteivät edes sukulaiset tai omaiset saa tervehtiä tai puhutella entistä Jehovan todistajaa. Tämä on yhdistyksen mukaan johtanut itsemurhiin ja itsetuhoiseen käyttäytymiseen.  

Yhdistyksen edustajat ovat luovuttaneet sisäministeri Päivi Räsäselle (kd.) selvityksen siitä, miten Jehovan todistajat loukkaavat ihmisoikeuksia ja uskonnonvapautta ja mitä sen estämiseksi voisi tehdä.  

Uskonnonvapauslaki mahdollistaa varoitusten antamisen yhteisölle, muistuttaa yhdistys. Sen mielestä yhteiskunnan ei tulisi antaa Jehovan todistajien yhteisöille verohelpotuksia eikä yksittäisille jäsenille vapautusta asepalveluksesta.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme