Mainos
Mainos

Utsjoella hellettä, etelärannikolla viileää - "Ensi viikon lämpötilat muistuttavat syyskuun alkua"

Tänään on ollut sään puolesta mielenkiintoinen päivä, sillä päivän kovimmat lämpötilat mitattiin aivan Suomen pohjoisosista ja kylmimmät lukemat puolestaan etelärannikolta.

MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että Utsjoella Kevolla mitattiin tänään 25,6 asteen lukema. Etelärannikolla on jääty pilvilautan alla vain noin 15 asteeseen.

-Etelään on jämähtänyt useaksi päiväksi pilvilautta, jonka alla lämpötilat ovat useita asteita matalammat. Tilanne ei ole poikkeuksellinen, jos pilvilauttaa ei olisi, niin etelärannikollakin olisi yhtä lämmintä kuin muuallakin Suomessa.

Utsjoen lisäksi myös länsirannikolla on mitattu lähellä 25 astetta olevia lämpötiloja.

Huomenna sitkeästi möllöttänyt pilvilautta rakoilee hieman ja etelärannikolla aurinko pääsee näyttäytymään eteläisimmässäkin Suomessa.

Mäntykannas arvelee, että Utsjoella päästään huomennakin hellelukemiin.

Mutta jatkosssa ei olekaan helteitä näköpiirissä, sillä ensi viikolla on viileää.

-Ensi viikon lämpötilat ovat lähempänä syyskuun alun kuin heinäkuun alun tyypillisiä arvoja. Useana päivänä lämpötila jää 15 asteeseen tai sen alle, 20 astetta tekee tiukkaa, toteaa Mäntykannas.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme