Mainos
Mainos

Utsjoella löydetty kymmeniä arvokkaita muinaisjäänteitä

Kesän aikana Tenojoen ja Utsjoen rannoilta on löydetty tulisijojen paikkoja ja kotapainanteita, joista osan arvioidaan olevan peräisin kivikaudelta.

Utsjoella on tänä kesänä tehty kymmeniä tärkeitä arkeologisia löytöjä.

Tenojoen ja Utsjoen rantojen tutkimuksissa on tullut esiin liki 30 muinaisjäännöstä. Jokien rannoilta on löydetty muun muassa tulisijojen paikkoja sekä kotapainanteita. Museoviraston tutkija Taisto Karjalainen ajoittaa alustavasti osan löydöistä jopa kivikaudelle saakka eli ajanjaksolle 7000- 500 eKr. Osa on 1700-luvulta.

Uutta ovat myös Urroaivi-tunturilta paljastuneet kivikehät, joita vastaavia on aiemmin löydetty vain Pohjois-Norjasta. Saamelaisten vanhoiksi uhripaikoiksi arvioituja kivikehiä Urroaivin tunturialueella lähellä Norjan rajaa on löydetty yhteensä 15-20, ja ne ovat halkaisijaltaan nelimetrisiä. Norjan vastaavat kehät on ajoitettu 1400-1600-luvuille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot