Mainos
Mainos

Utsjoki miettii vielä lomautuksia

Utsjoen kunnanhallitus on antanut lisäaikaa selvittää koko kunnan henkilöstön lomauttamista. Lomautuksista ei eilen päätetty, vaan kunta jatkaa lomautuksiin liittyvää selvittelyä työntekijäryhmien kanssa enintään 5. maaliskuuta saakka.

Utsjoki antoi joulukuussa ennakkoilmoituksen helmikuussa uhkaavasta lomautuksesta, joka koskisi noin 125 työntekijää.
-Neuvottelujen keskeinen vaikeus on juuri mahdollisten lomautusten vaikutus; on mm. pohdittava, mitkä ovat työntekijöiden ja viranhaltijoiden lailliset oikeudet. Emme tee päätöksiä, koska laillisuuskysymykset ovat vielä avoimia, totesi Utsjoen kunnanjohtaja Jari Kotimäki.

Kotimäen mukaan pohdittavana on myös mm. kuntalaisten oikeudet sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä opetukseen.
-Lääninhallitus on muistuttanut uhkasakkojen mahdollisuudesta lomautustilanteessa. Utsjoki kamppailee pahoissa talousvaikeuksissa; kunta velkaantuu yli 218000 euron (1,3 miljoonan markan) kuukausitahtia.

Kotimäen mukaan on kuitenkin myönteistä, että Kuntaliitto on tehnyt sisäasiainministeriölle esityksen, että akuuttitilanteessa olevat kunnat huomioitaisiin valtion lisätalousarvioiden käsittelyn yhteydessä keväällä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme