Mainos
Mainos

Uudelleen avioituminen yleistynyt

Kolmanteen ja neljänteen avioliittoon ryhtyneiden määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 1990. Suomessa on tällä hetkellä lähes miljoona voimassaolevaa avioliittoa.

Yhä useampi suomalainen avioituu uudelleen. Kaksi tai useamman kerran avioituneiden määrä on Suomessa kasvanut, vaikka vuosittain solmittavien avioliittojen määrä on pitkällä aikavälillä laskenut.

Kun ensimmäisessä avioliitossaan eläviä oli vuonna 1990 avioliitoista 93 prosenttia, oli heitä viime vuonna 89 prosenttia aviopareista.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan parhaillaan toista, kolmatta tai neljättä avioliittoaan elää yhteensä noin 200 000 suomalaista. Tästä luvusta kymmenesosalla on meneillään kolmas liitto. Neljäs kierros on puolestaan menossa 2000 suomalaisella.

Miesten ja naisten välillä avioitumiskerroissa ei ole eroa. Elossa olevia vähintään kerran avioituneita naisia on kuitenkin enemmän, koska naiset elävät miehiä pidempään.

Vuonna 2006 solmittiin koko maassa 28200 avioliittoa. Avioeroon päätyi 13200 paria. Voimassa olevia avioliittoja on tällä hetkellä Suomessa lähes miljoona.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme