Mainos
Mainos

Uuden hiippakunnan keskus Espooseen

Kirkolliskokous on päättänyt valita Uudenmaan uudeksi hiippakuntakeskukseksi Espoon hallintovaliokunnan ehdottaman Lohjan sijaan.

Uuden hiippakunnan keskukseksi tulee Espoo.

Turussa koolla oleva kirkolliskokous valitsi uudeksi hiippakuntakaupungiksi Espoon. Kirkolliskokouksessa päätös ratkesi tänään äänin 57-45. Vähemmistöön jääneet kannattivat hiippakuntakaupungiksi Lohjaa. Espoon valintaa puolsi sen asema kasvukeskuksena.

Päätöksen mukaan uuden hiippakunnan piispanistuin ja tuomiokapituli sijaitsevat Espoossa. Espoon kirkosta tulee tuomiokirkko ja Kanta-Espoon kirkkoherrasta hiippakunnan tuomiorovasti. Uusi hiippakunta aloittaa toimintansa vuoden 2004 alusta.

Ratkaisu oli yllätys, sillä Lohja tuntui johtavan tiukkaa kilpailua loppuun saakka. Kirkolliskokouksen hallintovaliokunta oli päätynyt täpärästi Lohjan kannalle äänin 9-8. Asian käsittelyn aikana Pertti Simola monien muiden kannattamana kuitenkin ehdotti hiippakuntakaupungiksi Espoota.

Tärkein perustelu Espoon valinnalle oli sen asema kasvukeskuksena. Katsottiin, että hiippakunnan keskusta ja piispaa tarvitaan siellä, missä on eniten väestöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme