Mainos
Mainos

Uuden insinööriliiton hyllytetty puheenjohtaja jatkaa

Uuden insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari saa jatkaa tehtävässään. Porokari sai liiton edustajakokoukselta luottamuslauseen äänin 44-23.

Liiton hallitus hyllytti kesäkuussa Porokarin puheenjohtajan tehtävästä. Työilmapiirin liiton toimistolla kerrottiin tulehtuneen pahoin.

Koko jupakka alkoi, kun vastavalittu puheenjohtaja aloitti liiton toimistossa yllättäen yt-neuvottelut tarkoituksenaan irtisanoa kolme naisjohtajaa.

Tilanne kuumeni niin, että keskusjärjestö Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen haukkui paimenkirjeessään liiton päättäjät "saatanan tunareiksi".

Porokari yrittää liennyttää nyt välejään Akavan puheenjohtajan kanssa.

- No kieltämättä tässä on vakavan keskustelun paikka, Porokari toteaa. Hän kuitenkin tuntee saaneensa liitoltaan tuen toimilleen. - Edustajakokous on sitä mieltä, että minun linjani on se, mitä insinöörikunta haluaa.

Puheenjohtaja antaa myös ymmärtää, että yt-neuvottelut insinööriliiton toimistossa tulevat todennäköisesti jatkumaan.

- Täytyy nyt katsoa, miten kukin on lusikkaa sopassa hämmentänyt, Porokari sanoo. - Kyllä tässä varmaan tarvitsee vähän tarkastella, että minkälaista peliä täällä kulisseissa on kukin pelannut.

Vesa Vauhkalasta piti tulla Porokarin seuraaja, mutta edustajakokous päätti asian toisin.

- Tämä oli kieltämättä hieman yllättävää, että se oli näinkin selkeä tulos. Toivottavasti puheenjohtaja ymmärtää jo tästä tapahtumasta sen, että kaikki ei ole ihan samoilla linjoilla hänen kanssaan ja hän ymmärtää lähteä hieman muuttamaan toimintatapojansa, Vauhkala tyytyi kommentoimaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot