Mainos
Mainos

Uuden kosmetiikkatietokannan uskotaan vähentävän eläinkokeita

EU-komissio on julkaissut uuden tietokannan, joka sisältää tiedot yli 15 000 kosmetiikkatuotteissa käytetyistä raaka-aineista. CosIng (Cosmetics Ingredients) -nimisen tietokannan tarkoituksena on helpottaa kosmetiikkateollisuuden tiedonhankkimista ja jakamista.

Sekä kosmetiikkateollisuus että valvovat viranomaiset voivat tarkistaa tietokannasta, mitkä lait ja säädökset koskevat raaka-aineita. Aikaisemmin tiedot piti etsiä useasta lähteestä.

Eläinoikeusjärjestöt ympäri Eurooppaa toivovat tietokannan olevan askel oikeaan suuntaan ja vähentävän eläinkokeiden määrää.

- Kun tietoa raaka-aineista löytyy avoimesti jaettuna yhdestä paikasta, päällekkäisiä kokeita tehdään todennäköisesti vähemmän. Vastaavan kehityksen tulisi jatkua myös muun koe-eläimiä käyttävän teollisuuden aloilla, sanoo tiedottaja Eeva Suhonen Animaliasta.

Komission jäsenmaiden kanssa tekemä sopimus ja koe-eläinten käyttöä koskeva lainsäädäntö velvoittavat EU-maita etsimään ja käyttöönottamaan eläinkokeille vaihtoehtoisia menetelmiä.

Kosmetiikan eläinkokeiden kohdalla tarve vaihtoehtoisten tutkimusmenetelmien käyttöönottamiselle käy entistä ajankohtaisemmaksi, kun kosmetiikan ainesosien testaus eläimillä kielletään EU:ssa syksyllä 2009

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot