Mainos
Mainos

Uuden sovittelijan etsiminen alkoi heti

Uuden valtakunnansovittelijan etsiminen alkoi heti tänään, kun Jorma Reini oli irtisanottu virasta. Työministeri Liisa Jaakonsaaren mielestä uuden valtakunnansovittelijan ei välttämättä tarvitse tullatyömarkkinajärjestöistä. Tärkeimpänä valintakriteerinä tulee olla henkilön pätevyys valtakunnansovittelijan virkaan.

Valinnalla ei Jaakonsaaren mielestä ole valtava kiire, sillä piirisovittelija Esa Lonka hoitaa valtakunnansovittelijan tehtävää. Nopeisiin ratkaisuihin olisi hänenkin mielestään kuitenkin päästävä.

Jaakonsaaren mukaan keskustelut työmarkkinajärjestöjen kanssa aloitetaan heti, jotta paikalle saadaan mahdollisimman pätevä valtakunnansovittelija. Hän itse haluaa olla mukana vaikuttamassa siihen, kuka valitaan. Hän myönsikin olevansa keskeinen tekijä valintaprosessissa. Hän muistutti, että kyse on kolmikannasta eli että mukana on myös valtio. Näin myös varmistetaan mahdollisimman pätevä seuraaja Reinille.

Hallituksen piirissä Reinin seuraajasta ei ole keskusteltu.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme