Mainos
Mainos

Uudenlainen urkintahuijaus leviää - pankkien sivuja kopioitu

Suomalaisten pankkien asiakkaiden verkkopankkitunnuksia on yritetty kalastella uudenlaisella tavalla, kertoo viestintäviraston tietoturvaviranomainen Cert.fi.

Yleensä verkkourkintaa tehdään sähköpostilla, jotka ovat usein ovat hyvin tökeröjä ja melko helposti huomattavissa väärennöksiksi.

Nyt rikolliset ovat tehneet urkintaa varten omat sivustonsa, joiden ulkoasu on matkittu oikeiden verkkopankkien sivuilta. Sivustot voivat näyttää hyvinkin aidoilta, Cert.fi varoittaa. Selaimen osoitekenttä kuitenkin paljastaa että kyseessä ei ole verkkopankin sivusto.

Cert.fi:n tietoon tulleissa tapauksissa vastaanottajan saama sähköposti kehottaa siirtymään selaimella sivustolle, mihin käyttäjän tulisi täyttää verkkopankin tunnukset.

Cert.fi:n päällikkö Erka Koivunen ei suostu paljastamaan, minkä pankkien sivuja on kopioitu.

Cert.fi kehottaa urkintaviestin saaneita poistamaan viestin. Sivustolla ei myöskään kannata käydä, sillä sivustolta voi saada myös haittaohjelmatartunnan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme