Mainos
Mainos

Uudenlaiset kelkat safariyrityksen testiin Lapissa

Rovaniemellä kehitettyä sähkökelkkaa aletaan testata asiakaskäytössä. Paikallinen safariyritys saa tammikuun loppuun mennessä käyttöönsä neljä tai viisi äänetöntä ja päästötöntä sähkökelkkaa, joiden toimivuutta kokeillaan muutaman tunnin matkoilla.

Uuden kelkan pitäisi suoriutua noin 40 kilometrin safarista ilman välilatausta. Tuotantoon sähkökelkat saadaan aikaisintaan muutaman vuoden kuluttua.

– Testiympäristössä sähkökelkka on toimiva, mutta nyt se oikeasti koeponnistetaan asiakaskäytössä. Meillä on käsissämme lähinnä insinöörilaskelmia, joiden pitävyys on todettava elävässä elämässä, sanoo Lapin Safarit -yrityksen toimitusjohtaja Jyrki Niva.

Tuotantoon on Nivan mukaan vielä pitkä matka.

Kehityshanketta vetää Rovaniemen ammattikorkeakoulun alainen Arctic Power useiden yritysten tuella. Projektipäällikkö Tuomas Alakunnas kertoo, että hanke on lähtenyt matkailun tarpeista, mutta pitkän aikavälin tavoitteena on laajaan käyttöön soveltuva sähkökelkka.

Testiajokit on rakennettu tehdasvalmisteisen kelkan rungolle. Niiden tehoa ja huippunopeutta on rajoitettu turvallisuussyistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme