Mainos
Mainos

Uudenmaan luokissa eniten tungosta

Peruskoulun ala-asteen opetusryhmien koot vaihtelevat suuresti eri puolilla maata.

Kymmenestä suurimmasta kaupungista isoimmat opetusryhmät ovat Vantaalla, jossa on keskimäärin 23 oppilasta. Lahti on kakkosena ja pääkaupunki Helsinki kolmantena. Oulun luokkahuoneissa on vähiten tungosta, keskimäärin parikymmentä oppilasta.

Maakunnittain vertailtuna suuria luokkia on Uudellamaalla ja pieniä Lapissa. Utsjoella opetusryhmässä on vain kuusi oppilasta, kun taas Pulkkilassa heitä on neljä kertaa enemmän.

Opetusministeriö selvitti nyt ensimmäistä kertaa peruskoulujen ala-asteen opetusryhmien koot.

Opetusministeri Sari Sarkomaa lupaa ensi vuoden budjettiin lisää rahaa opetusryhmien pienentämiseksi.

- Kun uusia budjetteja ja uusia päätöksiä tehdään niin varmistetaan se, että jokaisessa kunnassa saadaan ylisuuret ryhmäkoot kuriin ja että ensi vuoden budjetissa tulevat lisävoimavarat suunnataan perusopetuksen laadun parantamiseen, kertoo Sarkomaa

Ensi vuoden talousarvioon sisältyy 16 miljoonan euron määräraha opetusryhmien pienentämiseksi ja jatkossa summa kasvaa, lupaa Sarkomaa.

- Tällä vaalikaudella on aloitettu Perusopetus paremmaksi POP-talkoot ja hallitus on tehnyt päätöksen, että perusopetuksen laatuun suunnataan vaalikaudella kokonaisuudessaan 80 miljoonaa euroa. Ensi vuoden budjetissa rahaa on jo yli 40 miljoonaa euroa, Sarkomaa toteaa.

Ministeri haluaa antaa erityisen työkalupakin kunnille.

- Näin voidaan antaa ajoissa tuki niille oppilaille, jotka tarvitsevat erityistä tukea. Voidaan puuttua esimerkiksi koulukiusaamiseen. Myös kodin ja koulun välinen yhteistyö on paljon helpompaa kun opettajalla on siihen aikaa.

Suomenkielisissä kouluissa keskimääräinen ryhmäkoko on 20 oppilasta, ruotsinkielisissä 17,4.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme