Mainos
Mainos

Uudenmaan uraaniluvista päätökset pääosin tammikuussa

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mukaan uraanin valtauslupahakemusten suuri määrä yllätti kaikki.

Uudenmaan kuntia koskevat uraanin valtauslupahakemukset pyritään ratkaisemaan valtaosaltaan tulevan tammikuun aikana. Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen kertoi asiasta kuntien edustajille, jotka tapasivat ministerin Helsingissä.

Kaivosyhtiöt ovat hakeneet lupaa valtaukseen noin 150:lle alueelle Itä-Uudellamaalla ja 57:lle alueelle läntisellä Uudellamaalla. Hakemusten suurta määrää selittää osaltaan se, että yhden valtauksen enimmäiskoko on yleensä noin yksi neliökilometri.

Pekkarisen mukaan hakemusten suuri määrä yllätti kaikki, myös ministeriön. Tämä selittää osaltaan sitä, ettei päätöksiä ole ehditty vielä tehdä.

Pekkarinen myönsi, että parempaa hallintomenettelyä olisi, jos kaikki päätökset kyettäisiin tekemään yhdessä. Nyt asiaa halutaan kuitenkin kiirehtiä siten, että tehdään ratkaisu niistä valtaushakemuksista, joissa päätökselle on selvät ja yksiselitteiset perusteet. Ainakin nämä kunnat halutaan vapauttaa "löysästä hirrestä".

Pohjois-Karjalaan ministeriö on myöntänyt pari valtauslupaa. Pekkarisen mukaan siellä muodostui ikäänkuin ennakkolinja sille, miten menetellään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme