Mainos
Mainos

Uudentyyppinen vaarallinen huume liikkeellä

Poliisi varoittaa uudentyyppisestä, erittäin vaarallisesta huumausaineesta, jota markkinoidaan ekstaasina. Aine on aiheuttanut viime aikoina kuolemantapauksia ainakin Tanskassa ja Saksassa sekä mahdollisesti myös Englannissa. Lisäksi monet ainetta käyttäneet ovat joutuneet sairaalahoitoon.

ekstaasia

Erittäin vaaralliseksi luokiteltua huumetta on tavattu äskettäin myös Pohjoismaissa. Ekstaasina myytävissä tableteissa on todellisuudessa vaikuttavana aineena amfetamiinin johdannaista parametoksiamfetamiinia. Takavarikoiduista tableteista on löydetty myös parametoksimetamfetamiinia sekä tämän ja edellisen sekoitusta.

Kaikissa poliisin tietoon tulleissa kuolemantapauksissa nautituista tableteista on löytynyt Mitsubishi-logo. Sama logo on poliisin mukaan yleinen myös Suomen markkinoilla myytävissä ekstaasi-tableteissa.

Toistaiseksi kaikissa Suomessa takavarikoiduissa Mitsubishi-tableteissa on kuitenkin ollut vaikuttavana aineena varsinainen ekstaasi eli MDMA.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot