Mainos
Mainos

Uudenvuoden juhlinta edennyt rauhallisesti

Etelä-Suomessa sateinen sää on hillinnyt uudenvuoden juhlintaa. Myös muualla Suomessa juhlinta on ollut rauhallista.

Uudenvuoden juhlinta on ollut tähän asti rauhallista monin paikoin sateisessa tai räntäisessä säässä. Ilotulitteita on paukuteltu vähemmän kuin normaalisti uutenavuotena. Poliisin mukaan ilta on sujunut jopa rauhallisemmin kuin tavallinen kiireinen viikonloppuilta.

Helsingin poliisin päivystävä komisario Samppa Holopainen arvioi, että sateinen sää hillitsee juhlintaa.

- Jos illalla tulee oikein runsaasti vettä, se on vähän kuin pakkanen. Silloin on porukkaa huomattavasti vähemmän liikenteessä, sanoi Holopainen.

Helsingin yliopistollisen keskussairaalan silmätautien klinikalla oli iltayhdeksään mennessä hoidettu yksi ilotulitteesta aiheutunut silmävamma, ja toinen potilas oli matkalla sairaalaan. Kumpikaan vammoista ei kuitenkaan ollut vakava.

Torstaina kaksi poikaa sai silmävammoja ennenaikaisesta paukuttelusta Uudellamaalla.

Myös muualla Suomessa juhlinta on ollut rauhallista. Iltaan mennessä hätäkeskusten ja poliisin tietoon ei ollut tullut merkittäviä häiriöitä tai onnettomuuksia. Turun, Kuopion ja Oulun yliopistollisten sairaaloiden tiedossa ei ollut tulitteiden aiheuttamia vammoja.

Ilotulitteita saa ampua uudenvuodenpäivän aamuun kello kuuteen saakka. Tampereella ja Lahdessa ilotulitusvälineiden käyttö on kielletty keskustan alueella. Poliisin mukaan kieltoa on noudatettu kohtuullisen hyvin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme