Mainos
Mainos

Uudenvuoden juhlinta sujunut rauhallisesti

Sateinen sää on hillinnyt juhlimista osassa maata. Pelastuslaitoksia ovat työllistäneet etenkin ilotulitteista syttyneet palot.

Uudenvuoden vietto on sujunut kohtuullisen rauhallisesti koko maassa. Osassa Suomea juhlintaa on hillinnyt sateinen sää.

Pelastuslaitoksia ovat työllistäneet etenkin ilotulitteista syttyneet pienet palot. Raketit ovat sytyttäneet paloja ainakin Kuusankoskella, Oulussa, Kaarinassa ja Espoossa.

Yliopistollisissa keskussairaaloissa eri puolilla maata on hoidettu parisenkymmentä ilotulitteiden aiheuttamaa silmä- ja kasvovammaa.

Vakavin liikenneonnettomuus sattui illalla Virroilla. Yhdeksän ihmistä loukkaantui farmariauton ja henkilöauton törmäyksessä. Pelastuslaitoksen mukaan kolmen loukkaantuneen vammat ovat muita vakavammat. Loukkaantuneissa on myös lapsia.

Viranomaisia työllistävät vuodenvaihteessa tyypillisesti rakettien ampumisesta aiheutuvat hälytykset, pahoinpitelyt ja häiriökäyttäytyminen.

Raketit saavat paukkua aamukuuteen

Ilotulituksia on ollut ainakin suurimmissa kaupungeissa, mutta omien ilotulitteiden ampuminen on kielletty muun muassa Tampereen, Turun, Jyväskylän ja Lahden ydinkeskustoissa. Samoin oli Helsingin Senaatintorin ympäristössä, missä järjestettiin valtakunnallisesti televisioitu ja radioitu uudenvuodenjuhla

Ilotulitteet aiheuttavat vuosittain lukuisia silmävammoja. Suojalasien käyttöä suositellaan nykyisin paitsi rakettien ampujille myös katsojille.

Ilotulitteita saa ampua aaton illasta kello 18:sta uudenvuodenpäivän aamuun kello 6:een.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 31.12.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme