Mainos

Uudessa moottoritiessä rakennevirhe Paimiossa

Tien pohjan tekemisessä tullut virhe on aiheuttanut ongelmia Turku-Helsinki -moottoritiellä. Korjaustyöt pyritään aloittamaan mahdollisimman nopeasti.

Uudella Turku-Helsinki-moottoritien alkuosuudella Paimiossa on havaittu painaumia, jotka ovat seurausta rakennusvaiheen virheestä. Moottoritien aiemmin rakennetun ja uuden osan liitoskohtaan on jäänyt pohjarakenteeksi työmaatie, vaikka pohja olisi pitänyt muuttaa louherakenteiseksi.

Moottoritien Paimio-Muurla-osuus otettiin käyttöön viime vuoden lopulla. Painaumia Vistan eritasoliittymän alueella havaittiin ensimmäisen kerran vuodenvaihteessa. Ne korjattiin väliaikaisesti valuasfalttimassalla. Painaumien syiden selvittämiseksi on tehty erilaisia tutkimuksia.

Epäkelpo materiaali pohjarakenteessa paljastui tällä viikolla otetuista näytteistä.

- On selvää, että emme ole saaneet sellaista tietä, mitä olemme tilanneet, sanoo Tiehallinnon Turun tiepiiriin tieinsinööri Markus Salmi.

Salmen mukaan virheestä vastaa tien rakentanut Tieliikelaitos, jonka on huolehdittava myös palkkaamiensa aliurakoitsijoiden työn laadusta. Mahdollisista korvausvaatimuksista keskustellaan Salmen mukaan sen jälkeen kun tie on saatu kuntoon.

Tieliikelaitos myöntää vastuun

Projektivastaava Pekka Lehto Tieliikelaitoksesta myöntää vastuun.

- Valvontavastuu on urakan tilaajalla eli meillä, Lehto painottaa.

Vahingon syytä Lehto ei osaa selittää muuten kuin inhimillisellä erehdyksellä ja huolimattomuudella.

- Uuden ja vanhan osuuden liitoskohta on ilmeisesti ollut urakoitsijalle epäselvä, ja sen varmistaminen on unohtunut, arvioi hän.

Lehdon mukaan tiessä on havaittu kaksi noin metrin levyistä painaumaa, joiden syvyys on enimmillään 11 senttiä. Tie joudutaan kaivamaan auki noin 15 metrin alueelta.

Vahinkoalueen laajuuden kartoitusta jatketaan huomenna. Jos alue ei osoittaudu nykyistä tietoa laajemmaksi, korjaus vie Lehdon mukaan noin viikon.

Korjaustöiden aloitusajankohdasta ei vielä ole tarkkaa tietoa.

- Myös säät vaikuttavat, mutta pyrimme aloittamaan mahdollisimman pian. Korjauksen ajaksi molemmat Turkuun johtavat kaistat joudutaan sulkemaan ja liikenne ohjaamaan eteläisen ajoradan kautta, kertoo Lehto.

Jo ennen korjausta painaumakohdalla suljetaan toinen kaista. Painuma-alueelle on asetettu 50 kilometrin nopeusrajoitus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot