Mainos
Mainos

Uudet ehkäisykeinot valtaavat alaa

E-pillerit ovat saamassa varteenotettavia kilpailijoita uusista Suomen markkinoille tulevista ehkäisykeinoista, kuten ehkäisylaastarista. Gynekologit uskovat, että myös ei-toivotut raskaudet vähentyvät, sillä e-pillerien unohtelu on ollut hyvin yleistä.

Ehkäisylaastarin tunnettvuus on vielä melko heikko. Markkinointijohtaja Mika Ylén-Julin Janssen-Cilag Oy:stä kertoo, että esimerkiksi Yhdysvalloissa ensimmäisen 9 kuukauden aikana noin 10 prosenttia hormonaalisesta ehkäisystä siirtyi laastarin käyttöön.

Laastari vaihdetaan kerran viikossa, kolme kertaa kuussa. Ehkäisyvarmuus on e-pillerien luokkaa ja testien mukaan laastari ei irtoa kovassakaan käytössä. Ihon kautta otettuna hormonit saattavat myös vähentää sivuoireita kuten mielialan vaihteluita.

Toinen hormonaalinen uutuus on kerran kuussa vaihdettava ehkäisyrengas, joka on gynekologien mielestä herättänyt paljon kiinnostusta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 22.07.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme