Mainos
Mainos

Uudet EU-maat pääsevät kilpailemaan Suomen kuljetusmarkkinoista

Myös EU:n uusien jäsenmaiden kuorma-autot voivat hoitaa rajoitetusti Suomen sisäistä tavaraliikennettä. Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi torstaina, ettei uusien EU-maiden kabotaasikiellon siirtymäaikaa jatketa.

Vapun jälkeen Viron, Latvian, Liettuan, Puolan, Slovakian, Tshekin ja Unkarin liikenteenharjoittajat voivat toimia Suomen sisäisillä kuljetusmarkkinoilla tasavertaisina suomalaisyritysten kanssa Suomen säädöksiä noudattaen. Pysyvät kuljetussopimukset on kuitenkin kielletty, minkä vuoksi liikenne- ja viestintäministeriö ei odota ulkomailta suurta ryntäystä Suomen kuljetusmarkkinoille.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan siirtymäkautta ei ole syytä jatkaa, koska Suomen kuljetusmarkkinoille ei aiheudu tilanteesta vakavaa uhkaa.

Kilpailutilanteesta ovat olleet huolissaan erityisesti suomalaiset kuljetusyrittäjät, joiden mukaan EU:n uusissa jäsenmaissa kuljetuspalvelut maksavat alhaisempien palkkakustannusten vuoksi edelleen huomattavasti vähemmän kuin Suomessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme