Mainos
Mainos

Uudet kansanedustajat: "Jännittävä tilaisuus"

Eduskuntaan valittujen valtakirjat on tänään tarkistettu ja heistä on tullut virallisesti kansanedustajia. Uudessa eduskunnassa uusia edustajia on yli kolmannes.

Tunnelma heidän parissaan on odottava ja hieman odottava. Arvokas tilaisuus on uusi ja jännittävä.

– Kyllähän se jännittää, tämä on henkilökohtaisesti kokonaan uusi askel. Olen ollut 20 vuotta yritysmaailmassa, ja tämä on täysin erilainen maailma, kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma sanoo.

SDP:n Kristiina Salonen oli valtakirjojen tarkistustilaisuudessa hyvillä, mutta edelleen hämmentyneillä tuntemuksilla matkassa.

– Jännitys on jo mennyt ohi, mutta mielenkiinnolla odotan. Tulevassa kaudessa on paljon mielenkiintoisia vaiheita, Salonen sanoo.

Uudet kansanedustajat ovat realistisin tavoittein liikkeellä. Eduskunnassa yksittäinen henkilö ei pääse muuttamaan maailmaa. Mahdollisiin vaikeisiin päätöksiin tuoreet edustajat lähtevät rohkein mielin.

– Kuntapolitiikka on opettanut, että yksi ihminen tai edes yksi ryhmä ei pysty ihmeitä tekemään. Kun osaa tehdä yhteistyötä, saa paljon asioita aikaiseksi, perussuomalaisten Jari Lindström sanoo.

– Varmasti joudumme kipeitäkin päätöksiä tulevalla kaudella tekemään. Uskon kuitenkin, että meillä on mahdollisuuksia saada esimerkiksi valtiontalous parempaan kuntoon, SDP:n Salonen toteaa.

Vanhempien puolueiden edustajia ei perussuomalaisten suuri esiinmarssi saa sotajalalle. Kolme MTV3:n haastattelemaa edustajaa ovat valmiita neuvottelemaan kaikkien kanssa.

– Tämä on demokratiaa; kansa päättää ja sen mukaan toimitaan. Mielestäni meidän täytyy nyt keskittyä siihen, että löydetään asioita jotka yhdistävät, eikä niitä jotka erottavat, Pia Kauma sanoo.

– Sehän on realismia, että jostain joudutaan tinkimään. Hallitusohjelma on kompromissien tulos, Jari Lindström sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot