Mainos
Mainos

Uudet kuljetuskopterit testissä Lapin pakkasissa

Utin Jääkärirykmentin helikopteripataljoona ja Saksan maavoimien helikopterijoukot testaavat uusia NH90-kuljetushelikoptereita Lapissa kymmenen päivää kestävässä harjoituksessa.

Utin Jääkärirykmentti harjoittelee joka talvi Lapissa, sillä valtakunnallisena joukko-osastona sillä on oltava valmiudet toimia joka puolella Suomea.

Osana harjoitusta testataan nyt ensikertaa uusia NH90-kuljetuskoptereita arktisissa olosuhteissa yhdessä saksalaisten ja ensi viikolla myös ruotsalaisten kanssa.

- Olemme aikataulussa, ja operatiivinen valmius näille uusille koptereille saadaan ensi vuoden aikana, kertoo Utin eversti Kim Mattsson.

Suomi on saanut toistaiseksi käyttöön viisi tilatuista 20 koptereista. Saksaan koptereita on tilattu 80 ja käytössä on jo seitsemän.

Sekä Saksan maavoimien helikopterijoukkojen että Suomen helikopteripataljoonan mukaan kokemukset uusista koptereista ovat pelkästään hyviä.

(Seitsemän uutiset 06.02.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme