Mainos
Mainos

Uudet luomulihasäännökset leikkaavat tarjontaa

Luomulihan tuotannon säädökset tiukkenevat samalla, kun kotieläintarkkailu siirtyy Luomuliitolta Maa- ja metsätalousministeriön alaiselle Kasvituotannon tarkastuskeskukselle, KTTK:lle. Luomulihan kysynnän odotetaankin kasvavan mutta tarjonnan vähentyvän.

Luomutuotteiden logo

Luomuliiton kotieläinvastaava Arja Peltomäki myöntää uusien sääntöjen olevan tiukkoja ja vaativia, mutta ei mahdottomia. Peltomäki peräsi Töysän luomumaatalousnäyttelyssä enemmän sopimustuotantoa, jotta luomutuottajat uskaltaisivat investoida laitteisiin ja rakennuksiin, joita tiukemmat määräykset vaativat.

Peltomäen mielestä yhteistyö auttaa, ja mukaan pitäisi saada koko luomutuotannon ketju. Meijerit, teurastamot ja kauppa ovat nyt avainasemassa.

Peltomäki arveli, että ongelmia tulee myös eläinaineksen alkuperästä. Luomupossun pitää olla syntynyt ja kasvanut joko lihaa myyvällä tai eläimiä luomutuotantoon välittävällä tilalla.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot