Mainos
Mainos

Uudet määräykset syynä rekkajonoihin Venäjälle

Rekkaliikenne Venäjälle on yhä pahasti jumissa Vaalimaan ja Nuijamaan rajanylityspaikoilla. rekkajonot Suomesta Venäjän rajalle ovat yön mittaan kasvaneet parin kilometrin pituisiksi. Tavaraliikenteen raja-asemilla johtuu Venäjän tullin saamista uusista määräyksistä.

Rekkaliikenne seisoo Venäjän vastaisilla rajoilla


Venäjän tulli sekä rajavyöhyke ovat tällä hetkellä täynnä rekkoja. Iltakymmenen ja aamuviiden välillä Suomesta rajan yli pääsi Vaalimaalla vain noin nelisenkymmentä rekkaa. Enempää ei voitu laskea läpi, jottei rajavyöhyke olisi tukkeutunut. Jo illalla Venäjän puolelle jonotti rekkoja yli kilometrin pituudelta ja Venäjän puolella jonon pää ulottui lähes rajalle saakka.

Tulli alkoi eilen soveltaa määräystä, joka on astunut voimaan 20. toukokuuta. Itäisen tullipiirin johtajan Tommi Kivilaakson mukaan kuorma-autoja on alettu tarkastaa Venäjän tulleissa tehostetusti. Uuden määräyksen liitteenä on pitkä lista eri tavaranimikkeitä, jotka kuuluvat tehotarkastuksen piiriin.

Käytännössä tämä tarkoittaa Kivilaakson mukaan sitä, että kaikista kuorma-autoista noin puolet tarkastetaan perinpohjaisesti Venäjän raja-asemilla. Torstaina puolenpäivän aikaan vaalimaalla ja Nuijamaalla olivat jonot Suomen puolella parin kilometrin mittaiset.

Kivilaakson arvion mukaan kuorma-autojen jonotusajat hupenevat päivän aikana muutamiksi tunneiksi. Viikonloppuna hän uskoi tavaraliikenteen jo sujuvan liki normaalisti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot